Полето на апликација за Chabasite Zeolite се бесконечни и во сите тие достигнуваат неверојатен резултат:

зЕМЈОДЕЛСТВО

Chabasite Zeolite може да се користи во секаков вид на одгледување, т.е. во цвеќарството, хортикултурата, овоштарството, лозарството, расадниците и земјоделските култури.
 
Chabasite zeolite е природен минерален производ кој има важни својства:


  • Има голем капацитет за задржување на водата
  • Висок капацитет за размена на катјони (2 - 4 meq / gr).
  • Лесна реверзибилна хидратација без создавање на задушување.
  • Целосно природно погодно за органско
  • Богата со микропор идеален за животот на симбионтните микроорганизми.
  • Нејзината опрема, како подобрувач на почвата, е долготрајна.

МИКРОНАНТНА КУЛТУВАЧКА ФОРДАЦИЈА

Зеа Мејс Л., Медикаго сатива луцерка, Трифолија принцес, Лупинела, Онобричисвицијфолија, Гинестрино, Лотус corniculatus, повеќегодишна ригера (Лолиум перен), Фестука арундинацеа, Рапа, Пеа, Фава и многу други.


плевел

Vigna Tech експериментирал во своите тест полиња, можноста за користење на количина Zeolite Chabasite поврзана со производ за да се исуши тревата, за да се намалат компаниите кои сеуште го користат овој производ штетни за земјата, за да го намалат за најмалку 50% од последново проширување на нејзиниот ефект.


Vigna Tech, додека чекаше да рафинира сличен и целосно органски производ, сакаше да ги направи овие експерименти, бидејќи за жал секој ден има се повеќе и повеќе проблеми со стерилни или многу осиромашени почви или остатоци од овие отрови кои потоа стигнуваат до нашите маси.

паразити

Меѓу многуте карактеристики на Chabasite Zeolite, во земјоделството, се бори и механички ги спречува нападите од инсекти, како што се Азискиот бубачки, Ла Тињолетта, Рагнетто Росо и апсиди воопшто.


Неодамна преку нашите соработници, забележано е во различните тестови, дека зеолитскиот хабазит е многу добар за животните како кучиња и мачки за дезинфекција на болви и крлежи. Попрскувајќи го крзно на животното, во тесниот тек на еден ден, имаше многу пријатен одговор или исчезнување на истата. Како природен производ, здравјето на вашето домашно милениче е исто така важно за нас.

Грижа за кожа

Vigna Tech, секогаш преку своите соработници, користејќи го нашиот микронизиран Chabasite Zeolite, направил тестови за природата на "нега на кожата": со тоа што се раствора во вода и го прави врие, Chabasite Zeolite (во оваа ситуација) попрскувајќи го на лицето како маска за лице, даваше големи бенефиции за кожата што го направи тоа помек и помалку уморен.


ДОБИТОК

Зеолитот се користи во сточарството како додаток на храна и детоксификатор. Бројни автори се согласуваат да им припишат на цеолитите висок капацитет за апсорбирање, во цревниот тракт, амонијак и токсични производи, кои произлегуваат од деаминација и процеси на бактериска деградација. Употребата на Chabasite и клиноптитолит зеолити.


Од експерименти направени и кај in vitro и in vivo, беше покажано дека зеолитите ќе можат да врзат до 15% од амониумскиот јон присутен во руменот, а потоа постепено да го ослободуваат, со што на флората на ромата ќе се синтетизираат микробните протеини со поголема континуитет.

ПРОИЗВОДСТВО НА ВОДА

ПРЕДНОСТИ НА ЗЕОЛИТО ВО ФИЛТРАЦИЈАТА НА БАТЕ
Цеолитот има висок филтрационен капацитет: честичките се заробени не само помеѓу едното жито и друго, туку и во самите микротубули присутни во зрната. Благодарение на неговата физичко-хемиска структура содржи калциум, натриум и магнезиум катјони кои се врзуваат со амониумскиот јон.


РЕЗУЛТАТИ
Намалување на непријатни мириси, клоамини и микроорганизми.
Намалување на црвенилото на очите и кожата.
Силни заштеди на хемикалии и употреба на целиот систем за филтрирање;
помалку материјал потребен, подолг материјален век (7-8 години)
заштеда на вода, за помала потреба за повратно перење.
ДОЗИРАЊЕ
60 кг цеолит (фракција 0,7-2,0 мм) одговара на 100 кг песок (фракција 0,4-0,8 мм).
За да ги вратите хемиските карактеристики на зеолит, ставете 10% раствор на сол во филтерот (1 кг NaCl на 10 Lt на вода за 6-12 часа, а потоа изведувате миење садови).

Vigna Tech информира дека за последните три статии споменати погоре, тие се експерименти направени во сопствените тест полиња и на сопствениот персонал / соработници. Оваа информација е достапна за сите посетители на веб-страниците за тоа какви резултати се постигнати.