Fushat e aplikimit për Zeolite Chabasite janë të pafundme dhe në të gjitha arrijnë një rezultat të pabesueshëm:

  • Ka një aftësi të lartë për të mbajtur ujin
  • Kapaciteti i lartë i shkëmbimit kation (2 - 4 meq / gr).
  • Hidratim i lehtë i kthyeshëm pa krijuar fenomene të asfiksionit.
  • Plotësisht natyrale e përshtatshme për organike
  • E pasur me mikropore ideale për jetën e mikroorganizmave simbiotikë.
  • Dorëzimi i tij, si kondicioner, është afatgjatë.

                                            BUJQËSIA

Chabasite Zeolite mund të përdoret në çdo lloj kultivimi ose në lulishte, kopshtari, kultivim frutash, vreshtari, çerdhe dhe të lashta.
Zeoliti chabasite është një produkt natyral mineral që ka veti të rëndësishme:

                   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                      KULTIVIMI MIKRONATURAL I FJALS

Zea Mays L., Medicago sativa, Trifolium pratense, Lupinella, Onobrychisviciifolia, Ginestrino, Lotus corniculatus, ryegrass shumëvjeçare (Lolium perenne), Festuca arundinacea, Turnip, Pea, Fava dhe shumë të tjerë.

 

 

Vigna Tech ka eksperimentuar në fushat e saj të provës, mundësinë e përdorimit të një sasie Zeolite Chabasite të lidhur me një produkt për të tharë barin, për të zvogëluar kompanitë që ende përdorin këtë produkt të dëmshëm për tokën, për ta zvogëluar atë me të paktën 50% kjo e fundit duke zgjatur efektin e saj.
Në pritje të përsosjes së një produkti të ngjashëm dhe plotësisht organik, Vigna Tech dëshironte të bënte këto eksperimente sepse për fat të keq çdo ditë ka gjithnjë e më shumë probleme të tokave sterile ose shumë të varfëra ose mbetjeve të këtyre helmeve që më pas na mbërrijnë në tryezat tona.

          Parazitëve

Ndër karakteristikat e shumta të Zeolite Chabasite, në bujqësi, ajo lufton dhe parandalon mekanikisht sulmet nga insektet si Bug Aziatik, La Tignoletta, Ragnetto Rosso dhe aphids në përgjithësi.


Kohët e fundit përmes bashkëpunëtorëve tanë, është vërejtur në testet e ndryshme që Zeolite Chabasite është shumë i mirë për kafshët si qen dhe mace për dezinfektimin e pleshtave dhe rriqrave. Spërkatja e flokëve të kafshës, në kthesën e ngushtë të një dite, pati një përgjigje shumë të këndshme ose zhdukjen e të njëjtës. Duke qenë një produkt natyral, shëndeti i kafshës suaj është gjithashtu i rëndësishëm për ne.

                                       KUJDESI I SKINS

Vigna Tech gjithmonë përmes bashkëpunëtorëve të saj, me përdorimin e Zeolite Chabasite të mikronizuar, ka bërë teste “për kujdesin e lëkurës”: duke e shpërndarë atë në ujë dhe duke e zier atë, Chabasite Zeolite (në këtë pikë) duke e spërkatur atë në fytyrë si një maskë të fytyrës, ajo i ka dhënë përfitime të mëdha lëkurës duke e bërë atë më të butë dhe më pak të lodhur.

             BLEGTORIA

Zeoliti përdoret në blegtorinë si një shtesë ushqimore dhe detoksifikuese. Autorë të shumtë bien dakord t'u atribuojnë zeolitëve një kapacitet të lartë për të thithur amoniakun dhe produktet toksike në traktin e zorrëve, që rrjedhin nga proceset e deaminimit dhe degradimit të baktereve.Përdorimi i zabolitëve Chabasite dhe klinoptilolite.


Nga eksperimentet e bëra si in vitro ashtu edhe in vivo, është treguar se zeolitet do të ishin në gjendje të lidhnin deri në 15% të jonit të amonit në prezencë dhe më pas ta lëshojnë atë gradualisht, duke lejuar kështu që flora e reumit të sintetizojë proteinat mikrobike me më të mëdha vazhdimësi.

                                     PURIFIKIMI I UJIT

ADVANAT E ZEOLITE N F FILTRIMIN E POLIT
Zeoliti ka një kapacitet të lartë filtrimi: grimcat kapen jo vetëm midis një kokërr dhe një tjetri, por edhe brenda mikrotubulave të pranishme në vetë kokrrat. Falë strukturës fiziko-kimike, përmban katione kalciumi, natriumi dhe magnez që lidhen me jonin e amonit.


REZULTATET
Reduktimi i aromave të pakëndshme, cloamines dhe mikroorganizmave.
Reduktimi i skuqjes së syve dhe lëkurës.
Kursime të mëdha në produktet kimike dhe përdorimi i të gjithë sistemit të filtrimit;
më pak materiale të nevojshme, jetë më të gjatë materiale (përafërsisht 7-8 vjet)
kursimi i ujit, për nevoja më pak të shpëlarjes së shpinës.
c'llo 60 kg zeolit (fraksioni 0.7-2.0 mm) korrespondon me 100 kg rërë (fraksioni 0.4 - 0.8 mm).
Për të rivendosur karakteristikat kimike të zeolit, futni një zgjidhje kripë 10% në filtër (1 kg NaCl çdo 10 Lt ujë për 6-12 orë, pas së cilës kryeni një shpëlarje shpine).